CONTACT ABOUT US

Розумні розмови з ‘Критикою’

10.03.2019

Фундація Будучність виступила спонсором першорядної інтелектуальної події “Розумні розмови з ‘Критикою’”, яка відбулaся 27 вересня в Інституті Св. Володимира. “Розумні розмови з ‘Критикою’” заплановані як серія інтелектуальних подій-дискусій у Торонто. Наступна зустріч відбудеться в січні 2020 року за підтримки Фундації Будучність.

Заснована 1997 року, Часопис “Критика” стала передовим інтелектуальним часописом в Україні та Східній Європі. Дописувачі “Критики” – це академіки та інтелектуали з України, Польщі, Росії та на Заході. З 2000 року видавництво “Критика” опублікувало більше сотні академічних книг у галузі гуманітарних наук. Багато з них видані спільно з Українським науковим інститутом Гарвардського університету (Ukrainian Research Institute, Harvard University HURI), Науковим товариством Шевченка та Українською Академією Наук у Сполучених Штатах.
 
“Розумні розмови з ‘Критикою’” в Торонто відкрили організаторки вечора Надя Ґерелюк та Ольга Хомета, докторантки кафедри славістики Торонтського університету. Доповідачами були засновник і головний редактор часопису “Критика” професор Григорій Грабович, а також керівник веб-проєкту krytyka.com доктор Олег Коцюба. Вони познайомили аудиторію з найновішими числами часопису і провели активну дискусію про актуальні питання української політики, культури, літератури, соціології та прав людини.
Подію відвідали понад півсотні гостей з різних академічних та інтелектуальних інституцій у Торонто. Гості мали жвавий інтерес до діяльності “Критики”, багато з них виявилися давніми прихильниками та читачами “Критики”. Дискусія з аудиторією тривала понад годину і завершилась почастунком та неформальним спілкуванням гостей та доповідачів з Гарварду.